Doar tu poți să alegi





Motto: Heal the world
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race (Michael Jackson : Heal the world)

     Omul câteodată nu conștientizează influența pe care el însuși o are asupra omenirii și a viitorului acesteia. E de datoria noastră să încercăm să creionăm o lume mai bună, pentru a o lăsa moștenire generațiilor viitoare. Nepăsarea față de mediul înconjurător va face ca textul de mai jos să descrie o realitate nu foarte îndepărtată.

     10 martie 2025
    Mă trezesc de dimineață și mă îmbrac să merg la muncă. Îmi desfac o sticlă de apă îmbuteliată… încă îmi pot aminti gustul apei de la robinet pe vremea când era potabilă… ce vremuri! Nu mai am timp de zăbovit! Îmi pun masca ce mă protejează de aerul irespirabil de afară și ies din casă.
     Ies afară și mă urc în mașină… indicatorul de combustibil îmi arată că o alimentare e necesară în viitorul apropiat… De când resursele sunt pe sfârșite, nu îmi mai permit să fac un plin… ar fi întreg salariul meu pe o lună! Mașina mea destul de veche, un Atomic din 2015 consumă destul de mult… cam 7-8 litri la sută… 10 litri îmi vor ajunge pentru încă o perioadă destul de îndelungată sper!
     Pornesc radioul… o voce străină și rece anunță noutățile zilei... pacea între țări se amână. Liderii lor nu pot să ajungă la un consens în ceea ce privește resursele de combustibili fosili. Oftez și pornesc mașina. Un fum negru mă anunță de pornirea motorului la a treia cheie. O iau încet de pe loc. E ora 7 jumătate și sper ca până la ora 10 să ajung la lucru. Ambuteiajele sunt atât de frecvente, străzile sunt atât de pline… fiecare are mașina lui, una mai veche decât cealaltă. Văd în față un mare nor de fum… e garantat… iar voi întârzia la muncă. Sunt vreo 20 de mașini pornite greu identificabile … se văd bucăți din ele în lateralele norului.
      Fabrica mea mă așteaptă și eu sunt iar prinsă în trafic. O întârziere nu e indicată! Noi oferim căldură întregului oraș prin prelucrarea unor tipuri de combustibili fosili….
      Trebuie să renunț să mă gândesc la mediu.. Și așa nu pot face nimic! Schimbarea trebuia făcută de multă vreme… și totuși o vorbă spune Speranța moare ultima!

     Haideți să vedem ce putem schimba azi pentru a crea un mâine mai bun, îmbrățișând e-mobilitatea. Iată o altă perspectivă a viitorului!

     10 martie 2025
     O altă dimineață frumoasă de primăvară ! Mă ridic din pat și deschid geamul. Îmi place mult să iau câteva guri de aer proaspăt. Mi se pare că e cea mai bună și eficientă metodă de a te trezi!
Fetița mea vine lângă mine și stă într-un colt cu soare, bucurându-se de aerul proapăt.
     -Mami, haide să ne pregătim! Uite cât e ceasul.
     Are dreptate. E frumos să stai pe balcon, dar trebuie să ne pregătim pentru o altă zi.
     -Mami, după scoală putem merge să ne plimbăm pe mal?
     - Desigur, Anya!
     Ne îmbrăcăm și suntem gata de plecare! Anya ia autobusul școlii, un model nou, electric cumpărat de guvern și dat spre folosință școlii pentru a încuraja e-mobilitatea.
     -Bună dimineața, vecină! Mă salută o voce familiară.
     E vecina mea de alături. Tocmai a pornit spre servici pe bicicleta ei. Așa eram și eu până să îmi achiziționez noua mea mașină electrică. Pe lângă beneficiile mediului înconjurător, e foarte ușor de întreținut! O las seara la încărcat și dimineața pot pleca la drum. Dacă cumva uit, pot alimenta din orice punct de încărcare
     Mă urc în mașină și pornesc radioul. La știri este anunțat proiectul de dotare al clădirilor statului cu sistem de încălzire pe bază solară. Sunt mulțumită de cele auzite. Visurile nostre de acum câțiva ani au devenit realitate.            
     Demarez ușor spre servici. Știu că am făcut ceva bun, și asta va schimba viitorul nostru în bine. Azi voi începe proiectarea unei noi mașini electrice, cât mai silențioasă și mai prietenă cu mediul. Știu că suntem pe drumul cel bun!

     Tehnologia este o știință ce se dezvoltă pe zi ce trece, tot mai mult și mai mult pentru a veni în ajutorul nostru creând o lume mai bună, cu un viitor mai luminos și mai optimist. Este totuși de datoria noastră, a fiecăruia dintre noi să ne facem un viitor mai bun. Puterea stă în mâna noastră și în receptivitatea față de e-mobilitate, tehnologia ce vizează soluții eco-friendly, avantajoase și eficiente.

     La 25 de ani de la înființare, compania parteneră a Mercedes- Benz Auto Schunn lansează un nou model ce susține conceptul  de e-mobilitate, SUV-ul Mercedes- Benz EQC. Acesta are la baza mișcării electricitatea, o trăsătură din fericire tot mai des întâlnită în domeniu, ce cu siguranță va determina creșterea profitului în cadrul companiilor de vânzări auto care aleg să îmbrățișeze conceptul de e-mobilitate.



     Deși acum câțiva ani era un plan undeva pe o hârtie, un vis adăgugat altora, e-mobilitatea e azi o realitate concretă, e primul pas spre un viitor mai bun în care tehnologia schimbă viețile noastre și viitorul planetei. ,,Dacă vrei să vezi zile mai bune/ Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume” cânta Randi într-o melodie... Haideți să schimbăm azi ceva, ca mâine să ne fie mai bine! Cred cu tărie că se poate. Și e-mobilitatea e primul pas..

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

Comentarii

  1. Antiteza intre cele doua ipostaze prezentate era aproape perfecta.Bineinteles ca Anya in peisaj face viitorul strălucit sa apara si mai frumos,poate trebuia o Anya posomorata si in prima ipostaza,poate,nu stiu sigur.Reclama de la final la Mercedes sunt ferm convins că își are rostul ei,însă mie mi-a stricat farmecul lecturii....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare