Dacă nu azi, atunci când ?

   


Motto: "Ziua de ieri este amintirea celei de astăzi, cea de mâine este visul zilei de azi." - Khail Gibran
   
     În ce lume trăim! Toată lumea aleargă prin viață de parcă am fi nemuritori, și ce mare greșeală facem! Nimeni nu este nemuritor, fiecare om, ființă și lucru este supus efemerității. Încă din clipa în care un lucru este creat. zilele lui sunt numărate. Încă de când inima omului începe să bată, numărătoarea inversă începe, iar cu fiecare bătaie a inimii ești mai aproape de sfârșitul tău. Te-ai gândit vreodată la asta?
     În pofida acestui fapt pe care toți îl știu, dar puțini îl conștientizează, noi nu prețuim darul vieții destul, dar nici cel al prezentului. Din păcate omul secolului XXI trăiește oriunde, numai în prezent nu.
     Tinerii visează la o viață ideală, un tangibil teoretic ce înglobează profesionalul, personalul, financiarul, toate într-un ambalaj frumos colorat de speranță pe care îl numim toți într-o maieră simplă viitor. E timpul ideal, idealizat de noi în care ne proiectăm visele, speranțele, aspirațiile. Ni-l fixăm ca țintă și facem tot posibilul ca acea iluzie să prindă treptat, dar sigur contur, și într-o zi să devină realitate.
     În cealaltă extremă se află cei maturi, trecuți de o anumită vârstă a căror gândire e mereu contaminată cu amintiri din viața de acum câțiva ani. Aspectele invocate sunt de cele mai diverse, de la cel fizic, la starea memoriei, la condiția fizică... adică tot ceea ce timpul a deteriorat sau uneori chiar distrus.
     Cei ce nu se încadrează în nici o categorie de mai sus sunt copii, suflete pure ce trăiesc în atemporal, într-o lume în care rău e numai bau-bau, și bun e orice om în naivitatea gândirii lor și puritatea speranței.
     Copii sunt fericiți, se înțelege... cu "cei mari" e mai greu. Noi ne proiectăm fericirea fie în trecut, fie în viitor... dar aproape niciodată. Așa ratăm viața! Ideea e că singurul timp de care dispui este prezentul, doar acum poți face ceva, doar acum poți schimba ceva. Trecutul nu mai e al tău,dar face parte din tine, iar viitorul este încă mult prea departe... și în plus nu ți-l poate garanta nimeni... Așadar alege să faci ceva azi, să schimbi ceva acum. Alege să trăiești azi... pentru că dacă nu azi... atunci când?

Comentarii

Postări populare