De ce să iubeşti vara ?



       De câteva zile e vacanţă şi pentru mine. Acum pot să gust şi eu vara din plin, simţindu-i aroma dulce şi variată de îngheţată. Ce încântare pentru papilele gustative ale sufletului şi ale minţii deopotrivă! 
      Priveam cu nostalgie poarta campusului cu gândul că îmi vor lipsi dimineţile în care veneam puţin mai repede la facultate să stau pe bancă lângă lac ca să savurez o cafea în timp ce pierdeam numărul paginilor citite... dar am ieşit şi m-a izbit mirosul de vacanţă, de amintiri încă nescrise... m-a lovit o poftă de a trăi. 
     E vară şi e vacanţă. Pot saluta dimineţile ce încep la 10 cu câteva pagini ce acompaniază dulcea cafea însoţită de o mică brioşă, stând pe terasă în pijama... E timpul în care doar stau, fără să-mi pese de oră, de zilele ce zboară prea uşor, al apusurilor de soare privite în doi, al nopţilor ce văd răsăritul... râsetele de azi ce devin amintirile de mâine. 
      Pentru că e vară poţi să visezi puţin mai mult, poţi să iubeşti puţin mai mult. Poţi să râzi, să plângi, poţi să uiţi sau să-ţi aminteşti. Poţi să pui punct şi să o iei de la capăt, sau să pui virgulă şi să rupi pagina. Poţi să începi ceva nou, sau să continui ce făceai. Poţi să începi acum, sau să o laşi pe mai târziu. Poţi face tot ce vrei şi puţin mai mult. De ce? Pentru că e vară şi orice e posibil !


Comentarii

Postări populare