De fiecare dată mai sus


      Motto: "Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi" - Evrei 13:5 

      Sunt momente în viață in care te lovești și cazi aproape instantaneu; de acolo de sus de unde erai până undeva sub nivelul mării, în obscuritate, unde nu ai speranță sau o cale de ieșire. Încerci să privești în sus, dar nu ai curaj pentru că încă îți răsună ecoul căderii... și totuși înghiți în sec și îți faci curaj. Observi locul unde erai și te uiți unde ești acum... e foarte mare diferența. Pari condamnat să fii jos, să nu te poți ridica și disperarea te cuprinde încet dar sigur. Plângând, încerci să găsești cauzele ce au condus la o așa catastrofă... dar nu vei afla motivele atunci, ci mult mai târziu.
Realizezi brusc că doar TU te poți ajuta salvându-te pentru că în definitiv doar ție îți pasă cu adevărat de tine... și dacă tu nu te salvezi, cine vrei să o facă?
      E timpul să te ridici și să te scuturi. Oricât de dur ar suna, viața merge mai departe și poți să fii convins că lumea nu se oprește în loc pentru durerea ta. Indiferent de ea, soarele va răsări și va apune și mâine... viața își urmează cursul. Poți deci să stai și să plângi sau să te ridici și să mergi mai departe.
      Să te ridici e singura soluție viabilă și singura ta opțiune... În întuneric și în disperare cauți pe cineva care să-ți fie aproape și atunci Îl găsești pe Dumnezeu. Vei fi tu cu El și abia atunci vei descoperi că Îți e de ajuns. Încet, treptat, te ridici: mai tare, mai altfel, dar deasupra nivelului în care ai fost. Ești mai câștigată acum că Îl ai pe Dumnezeu alături. O să mai cazi, o dată, de două ori, ... de prea multe ori poate.. dar o să te ridici de fiecare dată cu Dumnezeu de mână pentru că El va fi stânca ta.
      Nu spun că e corect să treacă numai unele persoane prin perioade dificile, pentru că așa e, lucrurile rele se întâmplă oamenilor buni... pentru că sunt puternici și vor putea trece peste, pentru că Dumnezeu îi modelează să îi facă mărturii vii, în comportamentul cărora să se găsească o fărâmă din El.
      Nu vei știi atunci de ce se întâmplă așa, și poate consideri că nu e corect, dar mai târziu,  privind înapoi vei realiza că fără acele momente neplăcute nu ai fi fost așa... și atunci vei înțelege.
Eu am învățat din greșeli. Acum nu mă mai întreb ,ci mă încred în Dumnezeu pentru că nimic nu e la întâmplare, și lucrurile bune, și cele rele vin din mâna Sa. În viată, dacă vei cădea de 7 ori, va trebui să te ridici de 8 ori, nu ai altă soluție... și deși pare grea încercarea, De mână cu Dumnezeu totul e mai ușor.

Credits: Roxi Condrea Photography

Comentarii

Postări populare